Alla inlägg under juli 2008

Av Josephine - 29 juli 2008 00:09

om 6 veckor drar ja till northampton och lever au pair liv :D allt är signat och klart. spännande värre :D

Av Josephine - 28 juli 2008 21:38

som ja länge planerat så är de dags att skaffa en laptop. helst nu när utlandet väntar på obestämd tid! måste bara ha en så ja kan hålla kontakten med alla där hemma! å dessutom skönt att ha sina egna låtar, bilder å allt sånt privat i en egen dator och inte behöva låna min värdfamiljs dator.


SÅ därför undrar jag om någon har något bra tips på en prisvärd och behändig dator? den ska vara rätt så smidig men behöver ej va så avancerad. Jag ska mest använda den till vardagsgrejer såsom surfa runt, lyssna på musik och film osv. inga specialprogram behövs då ja inte är så haj som ja kanske velat inom high-tech ;) tänkte mig ett pris runt 6000-7000 men skulle ju inte skada om man kunde fynda en billigare =)


Så bring on the tips :D

Av Josephine - 28 juli 2008 17:55

jag börjar bli orolig för min telefonräkning... idag ringde de någon från london igen. någon david tror ja. ja fattar inte varför dom inte kan ta kontakt med mig via e-mail först så ja vet vilka som här människorna är! blir ju helt ställd när någon ringer och svarar på engelska att dom söker efter josephine å sen presenterar sig med ett namn som ja aldrig hört talas om. iaf så tackade ja nej till den familj som helt plötsligt ringde idag. dels för att dom ville ja skulle komma inom en vecka och stanna bara till oktober. och dels för att jag redan hittat en familj som jag är rätt säker på att ja ska ta. helt otroligt att ja reggade mig på den här au pairsidan i lördags kväll och redan ha fått så många bra erbjudanden. 36 familjer hittills är intresserade. helt sinnes. ha hittills tackat nej till 27 familjer så ja ha runt 9 som ja är intresserade av. varav 2 som är riktigt intressanta. som sagt.. ha fått 5 samtal hittills från england. hoppas som fan att de inte är jag som står för dom kostnaderna!! :/ helst eftersom de är familjer som ringt som ja tackat nej till och därför va samtalen helt onödiga..


är de någon som vet hur de funkar? om någon ringer från en hemtelefon i england till min mobil med telia abbonemang här i sverige, hur mycket kostar de mig?? väntar på svar med skräckblandad förtjusning ;)

Av Josephine - 27 juli 2008 23:19

alltså detta dygn har varit hektiskt!!!!! helt otroligt. folk ha ringt och mejlat som galningar. trodde inte att de skulle vara så "lätt" att hitta en familj privat. ja har idag svarat på 17 email på engelska till olika familjer från england, australien, barcelona och usa. två ha erbjudit mig positionen och är redo att skriva kontrakt och grejer. HELT OTROLIGT. allt händer.

Av Josephine - 27 juli 2008 15:08

oh my gosh. nu är de för mycket som händer för att ja ska hålla koll. ställde nyss in sts intervjun som är imorn. kändes som att jag nu hittat ett forum som är mer rätt för mig. att söka privat. just nu ha ja mer än ja can handle så att gå på den där intervjun imorgon å blanda in en agentur i de hela hade blivit för mycket. dessutom så va man tvungen att läsa minst två kursen om man åkte med sts och de ha ja ingen lust med. så nu räcker de med aupairworld och swedecare. annars blir ja nog galen och kan inte hålla isär familjerna som är intresserade. så nu vet ni deeee

Av Josephine - 27 juli 2008 11:40

igår hittade ja en superbra aupair sida!! jag reggade mig där runt 19 tiden igår, och idag när ja loggade in så hade 11 familjer från england, australien och usa skrivit till mig och erbjudit mig att bli deras aupair! HELT SJUKT. nu känns de som att det börjar röra på sig. men det känns som att de är tusen grejer som man måste ta tag i innan man kan susa iväg utomlands ett år.


finns det någon vänlig själ därute som åkte privat som kan berätta lite hur de funkade för er?? =)

Av Josephine - 26 juli 2008 20:49

ända sen ja kom hem har jag suttit här. vet inte alls vart tiden ha tagit vägen. har sökt massa aupairjobb och fått ett samtal från london. spännande allt känns! mycket som händer nu. hoppas bara att de leder nån vart. intervju på måndag med. så de är massa bollar i luften =) kom för en timme sen på att jag inte ätit nån middag idag! de enda ja fått i mig är en korv med bröd vid 12tiden. så ja gjorde sallad med några falaflar till. gott. nu ska ja nog ta å se på en film tror ja.

Av Josephine - 26 juli 2008 17:14

hann/orkade inte skriva nåt igår. blev iaf middag på träffen igår i form av souvlaki efter jobbet. va väldigt gott. å skönt att sitta på uteserveringen. dock hade man några skänande alkoholiserade kramforsbor bakom sig. men de är ju standard i denna idylliska "stad". vart man än flyttar eller befinner sig i kramfors så är närmsta alkoholist eller narkoman inte långt borta. helt otroligt alltså. jaja. mer än så hände inte igår. höll på att flyta bort i värmen men dagen gick iaf fort. vi for bort på väjabadet runt 8 tiden igår för att ta sig ett första dopp för i år. men vi vände på klacken när vi såg vilka fler som va där. en viss kvinna (som jag för övrigt inte känner och inte ens vet vad hon heter) som ALLTID börjar prata med mig om diverse oerhört personliga och jobbiga grejer som ja överhuvudtaget inte har med att göra. kan va mördade släktingar, spädbarn som dött å annat hemskt som ja inte behöver få reda på detaljer om. ville inte fastna i hennes träsk så vi for hem igen. ja låter som världens mest pessimistiska tjej just nu men de är ja inte =)


idag så va de dags för jobb igen, ville helst av allt befinna mig i hårsang men icke de. va lite folk eftersom dom allra flesta är lyckliga på någon strand eller liknande en dag som denna. gick seeegt. sen dess ha ja inte gjort något vettigt. som vanligt. man ha fan inge liv.... men de hade ja ju som sagt tänkt ta tag i nu =)

Ovido - Quiz & Flashcards