Alla inlägg under maj 2008

Av Josephine - 24 maj 2008 14:59

då va man hemma från wörket för den här veckan då. SKÖNT! så less nu. ändå gick dan rätt så fort. nu ska ja plocka lite å käka mat, sen ska vi fara å bowla i sollebolle. sedan väntar jag finbesök i form av ida persson :) vi ska se eurovisionfinalen och planera framtiden :D det ser jag fram emot!


igår hann jag inte ens hem när ja slutade utan gick direkt på träffen å käka å sen bila ner till hsand för å se indiana jones! den va rätt okej men lite töntig på slutet tyckte ja dåda. den få 2,5-3 stjärnor av 5 :P lär säkert bli en till film. känns som så. fatta inte varför man ska få så jäka ont i arslet då man sitt på bio, fast de är rätt så sköna stolar. dessutom ha ja ju bra packning å sitta på haha :D


nä nu ska ja greja på lite så man blir klar till kl 17 då fadern kommer å hämtar!



Av Josephine - 22 maj 2008 22:08

nu kan jag knappt sitta still längre. JAG VILL BORT!

jag vill dit partyt aldrig slutar!!

 jag dedikerar denna till dig linn :D inse vad mycke roligt vi haft till dessa låtar!!!! stången på wild bull bland annat HAHA!



Av Josephine - 22 maj 2008 20:19

say say say party give it to me nuuuu!!!

VILL TILLBAKA!

Av Josephine - 22 maj 2008 18:18

yes! jag får hela min lön imorn. skönt. ett samtal till lönekontoret och allt var okej igen. bli ett rejält klirr i kassan eftersom jag även fick 5000 spänn i retroaktiv lön som dom betalat ut för lite till mig. men det ska sparas till hösten ha ja bestämt. ska försöka vara duktig för en gångs skull :P är ju en äkta slösatjej. helt sjukt vad dålig jag är på pengar. aldrig kunnat spara ett skit :P

Av Josephine - 22 maj 2008 12:07

nyss damp lönespecen ner på hallmattan.. vad jag kan se så har dom glömt att ge mig betalt för dom timmar jag jobbat. KUL. jäkla massa andra utbetalningar som retroaktiv lön eftersom jag har fått för lite betalt, å ob tillägg å grejer, sjuklön eftersom jag va sjuk. men INGEN lön för dom timmar jag arbetat. kul jul..

Av Josephine - 21 maj 2008 22:47

jag tro ja håller på att avlida av my my my partysuuuuuuuuuug!!!!!!!! vill va på kos å shejka järnet till denna låt å känna att man lever!


GE MIG!!!

Av Josephine - 21 maj 2008 21:09

jag blir så otroligt förbannad!


från å med 1 april 2008 så fick vi som deltidsarbetar bara 75 stämplingsdagar. eftersom typ 99% av handels består av deltider så känns det jäkligt tufft. finns ju inga heltider om man inte får tur att bli butikschef (den turen hade ju då inte jag), så vad ska vi vanliga knegar som jobbar 61% göra?  jo vi få som sagt 75 stämplingdagar. när dom är slut, dvs om ca 9 månader, då får man inget mer verkar de som. Jaha vad ska man göra då då?


nu har ju inte jag de problemet iofs eftersom jag ska sluta i september (för att söka nya utmaningar) som det ser ut idag. men ändå. det finns ju hur många tusen där ute med barn och hus som måste försörja sig! ska alla dom då byta jobb och försöka få en heltid?? det finns ju inte ens jobb så de räcker så hur ska de gå till? nä jag blir så jäkla elak. ska de bara bli billiga skolungdomar som ska jobba inom handels då eller? för vuxna människor med ansvar såsom barn å hus kommer ju inte ha råd att jobba kvar där. sjukt. men det är inte de sjukaste.


mathias jobbar inom taxi men har ingen fast tjänst. han får hoppa in åt alla möjliga så fort det finns tillfälle. ibland kan det bara bli en dag i veckan, andra veckor mer. han måste ju ställa upp för alla för att på sikt kanske vara aktuell för en heltidstjänst. MEN han har ju som mig 75 dagar att stämpla då han jobbar deltid. det kan gå väldigt fort för honom att stämpla upp dom dagarna då han jobbar så sporadiskt. han har 300 dagar totalt, men kan bara få ersättning för 75 dagar när han jobbar deltid. när då dom dagarna är slut, och han har 225 vanliga stämplingsdagar kvar. så får han bara nyttja dom då han är heltidsarbetslös. tex jobbar han en måndag en vecka ( vilket är kanon, man vill ju jobba) så får han inte stämpla upp resten av veckan FAST han har dagar kvar!!! vilket kommer innebära att han måste tacka nej till jobb som är strödagar bara en-två gånger i veckan annars får man ju inga pengar eller man förlorar iaf på de. DET ÄR SÅ SJUKT! man kan bara få ersättning för dom veckor man är HELT arbetslös. HALLÅ?!! det blir ju helt fel!!!!! då tackar man ju nej till jobb för att ha råd att leva, typ. helt bakvänt. jag förstår inte alls hur denna lag eller vad det nu är ska hjälpa oss?!! den är ju katastrofal!!!!! regeringen ska fan inte få lägga sig i våran arbetslöshetsförsäkring. den betalar vi själva för och den är till för oss. inte för dom.


 ja ska bli politiker haha :D binis for president tamefan!

Ovido - Quiz & Flashcards